Silver Tip te / Silver Needle te

Silver tip te (/Silver Needle), tør jeg påstå, er verdens beste te!

Mitt første møte med Silver tip te var i Nepal. Vi var på utkikk etter en tebutikk i Kathmandu som var anbefalt i Lonely Planet. Vi ruslet rundt i Thamel, turiststrøket i Kathmandu, og fant til slutt butikken. Men den var desverre stengt for dagen. Dagen etter troppet vi opp og var klar for å fråtse i billig og god te som vi kunne gi som gaver til venner og famile hjemme, og til oss selv selvfølgelig. Men butikken var en skuffelse. Servicen var elendig og produktene var klart dyrere enn vi hadde sett rundt om i Thamel. Helt klart at Lonely Planet-effekten hadde slått inn... Vi takket høflig for kikken og leitet videre etter en god tebutikk.

Vi fant tilslutt en liten butikk med tespann fra gulv til tak. Her hadde de godt utvalg, rimelige priser og god service. Alt fra suveniraktige teposer til topp kvalitet i løsvekt. Og her hadde de også Silver tip te, en av verdens beste og dyreste tetyper. Vi kjøpte Silver tip til oss selv og til de hjemme som vi visste ville sette pris på den. I ettertid er det lett å se at vi skulle ha kjøpt med oss mye mer, det var jo så billig der. Det er ikke lett å få tak i den her i Norge, i alle fall ikke her i Bergen.

Når jeg var i Stockholm 3.-4.mai var jeg så heldig og finne Silver Needle te på kaffe- og tebutikken "Bönor och Blad", så nå har vi en god pose å kose oss med frem mot høsten, og da skal vi jo tilbake til Nepal...


Silver tip og Silver Needle er begge beskrivende
navn for denne teen. De tørkede bladknoppene
 har et sølv-aktig utseende pga de små hvite hårene,
som det er på helt nye teblader.


Hva er Silver tip/Silver Needle te?

En ekte Silver Needle er en hvit te, og som annen hvit te er den bare lett oksidert. Og beholder derfor flere helsebringende stoffer enn både grønn og svart te. Teen er best kjent fra Kina, men det blir nå produsert Silver Needle også i andre land. Silver Needle var reservert for den kinesiske keiserlige familien i århundrer, og den beste kvaliteten av denne teen blir fremdeles ærbødig hånd-plukket kun to dager i året. Bladene er unikt vakre, sølvgrå-grønn, og eksepsjonell myk, glatt og silkeaktig.


Smak: Delikat, mild og forfriskende, med en søt, silkeaktig avslutning.
Silver Needle te er en lys og mild te.De beste produksjonene er fra "first flush", som vanligvis finner sted mellom slutten av mars til begynnelsen av april, da årets første nye knopper "flusher". Silver Needle-te, består bare av bladskudd, dvs. bladknopper før de har åpnet seg. I motsetning til plukking av grønn te, er den ideelle tiden og været for plukking av hvit te en solfylt morgen når solen står høyt nok til å tørke gjenværende fuktighet fra knoppene.

Tradisjonelt ligger bladskuddene i kurvskåler i solen i en lengre periode, og den beste kvaliteten produseres i dag på denne måten. For å unngå tap på grunn av plutselig regn, vind, eller andre ulykker, er det noen som produserer innendørs i et kammer med kunstig varm luftstrøm og  deretter tørr-bakt ved lav temperatur.


Vil du vite mer om Silver Tip/Needle te?

Teaguardian

Teavana

Adagioteas

Se video om Silver Needle

2 kommentarer:

  1. Hei, takk for sist:-) Denne teen var veldig god. Kan du sende meg navn på nettbutikken som solgte silver tip te?

    SvarSlett

Skriv gjerne en kommentar på innleggene: