Oolong te

Oolong te er produsert gjennom en unik prosess 
som inkluderer å visne under sterk sol og oksidasjon
før de krølles.

I kinesisk te kultur, er semi-oksiderte oolong te gruppert som qīngchá (betyr bokstavelig "teal te").. Smaken av oolong varierer enormt mellom ulike subvarianter. Den kan være søt og fruktig med honning aromaer, eller treaktig og tykk med ristede aromaer, eller grønn og frisk med blomster aromaer, alt avhengig av hagebruk og produksjons type.

Noen er rullet til lange krøllete blader (tradisjonell stil), mens andre er "wrap-krøllet" til små perler med hale. Navnet oolong te kom inn i engelsk språk fra kinesisk, og betyr "svart drage te".


Temp.vann: 80-85 grader.
Trekktid: 2-3 min.

Min favoritt:  Har ikke funnet noen favoritt enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne en kommentar på innleggene: